Automatische PLC Backup en versievergelijk

Handmatige PLC backup’s uitvoeren is vaak onvoldoende om veiligheid te garanderen. Voor een snel herstel na calamiteiten heeft u een herstelbare back-up van de laatst werkende versie nodig. Daarom is het raadzaam bij het kiezen van een geautomatiseerd databeheersysteem absoluut rekening te houden met het type en de kwaliteit van de uitgevoerde data back-up. Op deze manier is er altijd een herstelbare PLC back-up beschikbaar die rekening houdt met maximale gegevens en machinebeschikbaarheid.

Icoon bespaar tijd in documenteren
Herstel snel

Sneller herstel van besturing in geval van dataverlies in de PLC. Bijvoorbeeld door hardware probleem.

OT security - OT Cyber security voor PLC
Verhoog zekerheid

Zorg voor meer zekerheid dankzij gedetailleerde notificatie over gevonden verschillen tussen apparaat backup en de laatste versie in het archief op de server.

Icoon verkort de MTTR
Bespaar tijd

Tijdbesparing dankzij automatische PLC backup

Met octoplant kost goed versiebeheer minder inspanning en bent u altijd verzekerd van de laatste versie software, setpoints en actuele waarden.

OT Security voor PLC-SCADA-Robots-OT-systemen met versiebeheer software

Geautomatiseerd PLC vergelijk

Of de centraal opgeslagen projecten daadwerkelijk matchen met de productieve programma’s (offline/online status) kan alleen worden gegarandeerd door regelmatig geautomatiseerde vergelijkingen uit te laten voeren. De software die momenteel op de controller draait, kan bijvoorbeeld worden vergeleken met de laatst opgeslagen versie op de server. Wijzigingen kunnen worden opgespoord en overeenkomsten worden geanalyseerd. Eventuele onvolkomenheden zullen door de automatische backup en verificatie functie snel worden opgespoord. De desbetreffende verschillen tussen archief en apparaat kunnen, voorzien van alle details, aan de verantwoordelijke per email worden gemeld.

Meer zekerheid met automatische PLC backup

  • Identificeer onmiddellijk ongeautoriseerde programmawijzigingen
  • Genereer snel en eenvoudig wijzigingsrecords (voor audits, etc.)
  • Vind snel de juiste gegevens die nodig zijn voor calamiteiten herstel
  • Vereenvoudig de coördinatie en het beheer van externe contractanten
  • Coördineren van personeel via gebruikers- en toegangsbeheer
PLC versiebeheer software diagram check-in check-out